Kalapácsok, balták, fejszék

  Szállítható
  4 250 Ft /db
  Elérhető: 3 db
  Szállítható
  7 390 Ft /db
  Elérhető: 2 db
  Szállítható
  14 590 Ft /db
  • -1 000 Ft kupon

  Elérhető: 2 db
  Szállítható
  44 990 Ft /db
  Szállítható
  8 990 Ft /db
  Elérhető: 1 db
  Szállítható
  5 500 Ft /db

Miért Zákányszerszámház?

Kalapácsok, balták és fejszék olyan kézi szerszámok, amelyeket általában ütéses munkákhoz, faipari tevékenységekhez és más építőipari feladatokhoz használnak. Ezek a szerszámok különböző méretűek és típusúak lehetnek, attól függően, hogy milyen feladatokhoz és anyagokhoz alkalmazzák őket.

Kalapács

A kalapácsok a legelterjedtebb ütőszerszámok közé tartoznak. A kalapácsoknak általában fém feje és hosszú nyelük van, amelyet egy fogantyúval tartanak.

A kalapácsokat a következő célokra használhatják:

 • Anyagok rögzítése: A kalapácsok hasznosak a szegek, csavarok vagy egyéb rögzítőelemek beütéséhez vagy kihúzásához.
 • Ütéses formázás: A kalapácsokkal lehetőség van fémek vagy más anyagok ütéses formázására, például a laposításra vagy hajlításra.
 • Ütések továbbítása: A kalapácsok segítségével lehetőség van ütések továbbítására, például más szerszámokkal való ütés közvetítésére.

Balta

A balták olyan vágó-ütőszerszámok, amelyeket általában faipari munkákhoz használnak. A baltáknak általában fém pengéje és hosszú nyelük van.

A baltákat a következő célokra használhatják:

 • Fa vágás: A balták alkalmasak a fák kivágására és darabolására, például tűzifa készítésére.
 • Fafeldolgozás: A balták segítségével lehetőség van fában bemélyedéseket készíteni, faragási munkálatokat végezni vagy fa alakítását végezni.

Fejsze

A fejszék is faipari vágó-ütőszerszámok, hasonlóan a baltákhoz. A fejszéknek szintén fém pengéje és hosszú nyelük van, de a pengék általában más formájúak és elrendezésűek, mint a baltáknál.

A fejszéket a következő célokra használhatják:

 • Fa vágás és darabolás: A fejszék alkalmasak a fák kivágására és darabolására nagyobb méretű munkálatoknál.
 • Faragás és formázás: A fejszék segítségével lehetőség van fában mélyedéseket készíteni, faragási munkálatokat végezni vagy fa alakítását végrehajtani.

Ezek a szerszámok különböző méretűek és típusúak lehetnek, attól függően, hogy milyen feladatokhoz és anyagokhoz alkalmazzák őket. Mindig kövesse a gyártó által javasolt utasításokat és viseljen megfelelő védőfelszerelést a biztonságos használat érdekében.

Lakatos kalapács

A lakatos kalapács egy speciális típusú kalapács, amelyet a lakatosiparban és fémfeldolgozó munkákban használnak. A lakatos kalapács jellemzően masszívabb kivitelű és nagyobb súlyú, mint a hagyományos kalapácsok, és rendelkezik egy kopásálló fémfejjel és erős fogantyúval.

A lakatos kalapácsot általában a következő feladatokhoz használják:

 • Fémszerkezetek formázása: A lakatos kalapácsot használják fémszerkezetek, például csövek, lemezek, profilok és más fémek alakításához. Az ütések segítségével a lakatos kalapács lehetővé teszi a fémek hajlítását, laposítását, kiegyenesítését és más formázási munkálatokat.
 • Szegek, csavarok behajtása: A lakatos kalapácsot használják a szegek, csavarok és más rögzítőelemek beütéséhez vagy megmart fémek helyreállításához. A nagyobb tömeg és erejű ütések lehetővé teszik a hatékony és biztonságos rögzítést.
 • Rések kinyitása: A lakatos kalapács segítségével lehetőség van részek kinyitására, például elrepedt vagy deformált fémalkatrészek visszahajlítására.
 • Súlyosabb ütőfeladatok: A nagyobb tömegű lakatos kalapácsok alkalmasak olyan ütőfeladatokra, amelyek nagyobb erőt és energiát igényelnek, például az anyagok vágása, törése vagy megmunkálása során.

A lakatos kalapácsok különböző méretűek és súlyúak lehetnek, hogy kielégítsék a különböző munkafeladatokat és anyagokat. Mindig kövesse a gyártó által javasolt utasításokat és viseljen megfelelő védőfelszerelést a biztonságos használat érdekében.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés