Oldalcsípő fogók, homlokcsípő fogók, rabitzfogók

  • -4 000 Ft kupon

  Elérhető: 1 db
  Szállítható
  17 767 Ft /db
  • -2 000 Ft kupon

  Elérhető: 5 db
  Szállítható
  8 850 Ft /db
  • -1 000 Ft kupon

  Elérhető: 5 db
  Szállítható
  7 490 Ft /db
  • -2 000 Ft kupon

  Elérhető: 5 db
  Szállítható
  13 990 Ft /db
  Elérhető: 3 db
  Szállítható
  9 590 Ft /db
  Elérhető: 1 db
  Szállítható
  7 210 Ft /db

Miért Zákányszerszámház?

Az oldalcsípő fogók, homlokcsípő fogók és rabitzfogók olyan kéziszerszámok, amelyeket különböző feladatokhoz használnak a szerelési, építési vagy más ipari munkák során. Az alábbiakban bemutatom ezeket a szerszámokat és azok fő alkalmazási területeit:

Oldalcsípő fogó

Az oldalcsípő fogó (vagy oldalvágó fogó) egy erős fogó, amelynek vágóéle oldalra néz. Ez lehetővé teszi a pontos és tiszta vágást különböző anyagok, például drótok, drótkötések, zsinórok vagy láncszemek esetén.

Oldalcsípő fogó használata

Az oldalcsípő fogókat gyakran használják elektromos szerelési munkákhoz, huzalozási feladatokhoz, fém- vagy műanyag alkatrészek vágásához, valamint az általános karbantartási és szerelési munkákhoz.

Homlokcsípő fogó

A homlokcsípő fogó (vagy homlokvágó fogó) hasonló az oldalcsípő fogóhoz, de annak vágóéle az elülső részen helyezkedik el. Ez a kialakítás lehetővé teszi a pontos és tiszta vágást, és általában a kisebb méretű vagy nehezen elérhető helyeken használják.

Homlokcsípő fogó használata

A homlokcsípő fogók hasznosak lehetnek például elektromos kábelek vagy vezetékek vágására, drótkötések levágására, apróbb fémalkatrészek vágására vagy általános szerelési munkákhoz.

Rabitzfogó

A rabitzfogó egy speciális fogó, amelyet a rácsos kerítések (rabitzkerítések) építéséhez vagy karbantartásához használnak.

Rabitzfogó használata

Ez a fogó lehetővé teszi a drótháló szorítását, a drót rögzítését és a rabitzháló kialakítását. A rabitzfogók rendelkezhetnek különböző fogófelületekkel és beállítási lehetőségekkel, amelyek megkönnyítik a pontos és hatékony munkavégzést a rabitzkerítés készítésekor.

Önzárófogó

Az önbezáró fogó, vagy más néven önbezáró csípőfogó (self-locking pliers) egy kézi szerszám, amelyet általában fogóként vagy rögzítőeszközként használnak. Az önbezáró fogók rendelkeznek egy speciális zárómechanizmussal, amely lehetővé teszi, hogy automatikusan rögzítsék és megtartsák a fogott tárgyat vagy anyagot. Ezek a fogók sokoldalúak és széles körben alkalmazhatóak különböző ipari, szerelési és barkácsolási feladatokhoz.

Az önbezáró fogók általában fogófelülettel és állítható feszítőmechanizmussal rendelkeznek. A fogófelület lehet fogócső vagy fogólemez, amelyek segítségével meg tudják fogni és megtartani az anyagot vagy tárgyat. A feszítőmechanizmus lehetővé teszi a fogóerő beállítását, hogy a fogó megfelelően rögzítse a tárgyat vagy anyagot.

Az önbezáró fogókat számos feladathoz lehet használni, például:

 • Rögzítés: Az önbezáró fogók ideálisak, ha szeretné rögzíteni vagy megtartani egy tárgyat vagy anyagot munka közben. Például rögzíthetnek csavarokat, anyákat vagy egyéb rögzítőelemeket, vagy stabilan foghatnak meg egy darabot, amíg más műveleteket végeznek rajta.
 • Helyzet megtartása: Az önbezáró fogók hasznosak lehetnek olyan feladatoknál, ahol szükség van egy bizonyos helyzet vagy pozíció megtartására. Például tartósan rögzíthetik a vezetékeket vagy csöveket, hogy azok ne mozduljanak el.
 • Biztonsági zárás: Az önbezáró fogók a beépített zárómechanizmusnak köszönhetően segíthetnek a tárgyak vagy anyagok biztonságos rögzítésében. Ez különösen hasznos lehet, ha a fogott tárgy vagy anyag hosszabb ideig kell, hogy stabilan maradjon.

Az önbezáró fogók különböző méretűek, alakúak és tervezésűek lehetnek, attól függően, hogy milyen feladatokhoz és anyagokhoz alkalmazzák őket. Mindig kövesse a gyártó által javasolt utasításokat és viseljen megfelelő védőfelszerelést a biztonságos használat érdekében.

Homlokcsípő fogó

A homlokcsípő fogó, más néven homlokvágó fogó (end-cutting pliers), egy kézi szerszám, amelyet általában fémek, drótok vagy más kemény anyagok vágására használnak. A homlokcsípő fogók olyan kialakítással rendelkeznek, hogy azokat a munkadarabokhoz vagy anyagokhoz tudják helyezni, majd egy erős, egyenes vágóél segítségével tiszta vágást végeznek.

A homlokcsípő fogók széles körben alkalmazhatók különböző ipari, szerelési és barkácsolási feladatokhoz. Néhány közös alkalmazási területük:

 • Drótvágás: A homlokcsípő fogók kiválóan alkalmasak drótok, huzalok vagy kötözőelemek vágására. Például használhatják azokat a szerelési munkáknál, ahol a drótokat meg kell rövidíteni vagy a felesleges részeket el kell távolítani.
 • Rögzítőelemek vágása: A homlokcsípő fogókkal lehetőség van a csavarok, anyák vagy egyéb rögzítőelemek vágására is. Ez akkor hasznos, amikor ezeket az elemeket el kell távolítani vagy meg kell rövidíteni.
 • Alkatrészvágás: A homlokcsípő fogók hasznosak lehetnek az alkatrészek, például fémcsövek, rúdok vagy rudacskák vágásához. Ez különösen fontos az építkezéseken vagy szerelési munkáknál, amikor az anyagokat méretre kell vágni vagy testreszabni.
 • Kábelvágás: A homlokcsípő fogók hasznosak lehetnek az elektromos kábelek vagy vezetékek vágásában is. Például, ha a vezetékek hosszát vagy formáját meg kell változtatni, a homlokcsípő fogók segítségével könnyedén elvégezhető a vágás.

Fontos megjegyezni, hogy a homlokcsípő fogók különböző méretűek és kialakításúak lehetnek, attól függően, hogy milyen feladatokhoz és anyagokhoz alkalmazzák őket. Mindig kövesse a gyártó által javasolt utasításokat és viseljen megfelelő védőfelszerelést a biztonságos használat érdekében.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés