Akkus ütvecsavarozó

Miért Zákányszerszámház?

Akkus ütvecsavarozó  

Az ütvecsavarozás teljesen más elven működik, mint az ütvefúrás: a csavart a biten, vagy behajtófejen keresztül a forgó tengely megüti, annak érdekében, hogy a csavarozás hatékonyabb legyen, a hosszú csavarok, vagy a keményebb faanyagok esetében. Ez az ütés akár több tucatszor is megtörténhet másodpercenként. Az ütvecsavarozás előnyei között szerepel, hogy a csillagfejű (PZ, PH) csavarokból kevésbé tud kifordulni a bit, így a készülék megakadályozza, hogy a bit szétroncsolja, „lenyalja” a csavarfejet. A mai modern technológiáknak köszönhetően szabadon járkálhatunk a munkaterületen az akkus ütvecsavarozókkal.

Ütvecsavarozó ami akkus  

Egy ütvecsavarozónak, ami akkus a fő funkciója az, hogy gyorsan és jól csavarjon be a csavarokat. A fúrók is képesek lehetnek csavarokat meghajtani, de nem olyan hatékonyan. Sokkal inkább tudnak furatot fúrni. Az akkus ütvecsavarozó segítségével is képesek lehetünk furatokat fúrni, különösen, ha acélba és puha fába szeretnénk kis lyukakat készíteni, elsődleges rendeltetését azonban a csavarozás!

az ütvecsavarozó akkumulátoros kivitelben semmiképpen sem a fúrócsavarozó kiváltására született. Akinek a munkája megkívánja és megteheti, tartsa magánál mindkét típust és a feladathoz mérten válasszon a gépek közül.

Akkumulátoros ütvecsavarozó  

A makacsul beragadt vagy túlhajtott csavarok eltávolítására is jobb esélyekkel vállalkozik egy akkumulátoros ütvecsavarozó, mint egy fúrócsavarozó. Emellett a bitek cseréje is jóval gyorsabban történik ennél a változatnál. Vitathatatlan előnye a dugókulcsok befogadásának képessége, mely igencsak sokféle, ugyanakkor rendkívül hatékony használatot tesz lehetővé, például épületszerkezeti szereléseknél, hatlapfejű szerkezeti csavaroknál, csavaranyáknál.

A csavarokat többféleképpen lehet becsavarni és eltávolítani is. Van, aki a kézi szerszámokban hisz, és van, aki semmi pénzért nem cserélné le a jól bevált akkumulátoros ütvecsavarozót.

Egy akkus ütvecsavarozó hatékonyan mozgatja meg a csavarokat, továbbá nagy nyomatékkal rendelkezik, ami hasznos a csavarok lazításához és szorításához. Az autóipar nélkülözhetetlen kelléke, valamint az építkezések állandó jelleggel használt eszköze, és szinte mindenhol jelen van, ahol csavarokkal dolgoznak, vagy csavarozási feladatokat látnak el.

A nevét a működési elvéről kapta a szerszám, mivel kis ütésekkel dolgozik. Csavarozás közben ütéseket is végez a gép! Minél nagyobb az ütésszám és a nyomaték, annál erősebb a gép! Eltérő csavarozásokhoz eltérő teljesítményű gép ajánlott!

Azoknak, akik például folyamatosan ezzel a géppel dolgoznak célszerű figyelembe venni az akkus ütvecsavarozó méretét, súlyát is.

Ezek az ütvecsavarozó gépek akkumulátorral működnek és több változatuk is megtalálható attól függően, hogy milyen jellegű feladathoz szükséges a használnunk.

Akkus ütvecsavarozó előnyei:

Azoknak, akik szeretnek gyorsan és hatékonyan csavarozni, azoknak kimondottan jó választás egy akkus ütvecsavarozó beszerzése! Az akkus ütvecsavarozó nagy előnye az, hogy használat közben sokkal halkabb, mint a társai, és gyorsabban lehet vele haladni, mint egy hagyományos racsnis kulccsal. Ezen kívül az akkus ütvecsavarozó előnye, hogy nincs hozzá csatlakoztatva egy hosszú levegőcső, mint a légkulcsnál, így hatékonyabban és kényelmesebben tudunk vele dolgozni, sőt, szűkebb helyre is befér kényelmesen.

Igaz, hogy nem a legolcsóbb szerszámgépek közé tartozik, de a jó szerszámoknál ezt az összeget szívesebben adja ki bárki a keze közül, mivel garantáltan hosszú távon hatékonyan működő darabot kap a kezébe, amit élvezet használni, és sokszor úgy érezheti majd, hogy semmi pénzért nem cserélné el a saját akkus ütvecsavarozó készülékét egy másik, alacsonyabb költségvetésű modellre.

Akkus ütvecsavarozó kiválasztása

Az akkus ütvecsavarozó szintén elsősorban professzionális felhasználásra szánt szerszám. Főként autóiparban, építkezéseken vagy asztalos munkákhoz használják. A háztartásban komolyabb ház körüli munkákra (mint például tető javítása stb.) alkalmas, valamint hobbi autószerelőknek javasolt.

A legfőbb különbség egy csavarozógéppel szemben, hogy nyomatéka sokkal magasabb, szinte megrántja a csuklót, mikor elkezdünk vele dolgozni. Működési elve is eltérő: kis ütésekkel forgatja a tengelyt, amire a dugókulcsfejet rögzítjük, akár percenkénti többszázszoros fordulatot elérve.

Természetesen ennek köszönhetően sokkal magasabb zajszintre, és valamivel nagyobb tömegre kell számítani, mint a hagyományos csavarozók esetében, viszont jóval széleskörűbb a felhasználási lehetősége is.

Mire figyelj akkus ütvecsavarozó vásárláskor?

  • Fordulatszám: ideális esetben 1600-1800 1/Min
  • Nyomaték: otthoni használatra az 100-200 Nm már tökéletes, szakembereknek ugyanakkor a 400-tól akár 2000 Nm nyomatékig.
  • Ütésszám: a legjobb akkus-ütvecsavarozó 2000-3000 ütésszámra képesek
  • Akkumulátor működési ideje és a gyorstöltő funkció: a gyorstöltő segítségével akár 30 perc alatt feltölthető az akkumulátor

Akkus ütvecsavarozó márkák

Webáruházunkban az alábbi akkus ütvecsavarozó márkák találhatóak meg:

 

 

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés