Betonvibrátor, betontömörítők

  • -15 000 Ft kupon

  Elérhető: 1 db
  Szállítható
  129 540 Ft /db
  • -9 000 Ft kupon

  Szállítható
  132 080 Ft /db

Miért Zákányszerszámház?

A betonvibrátor vagy betontömörítő egy olyan eszköz, amelyet a friss beton tömörítésére, simítására és légtelenítésére használnak. Ez a folyamat segít a beton keménységének és tartósságának növelésében, valamint a kívánt felületi minőség elérésében. A betonvibrátorokat széles körben alkalmazzák építőipari projektek során, például alapok, falak, oszlopok és padlók készítése során.

Betonvibrátor felépítése

A betonvibrátorok általában a következő elemeikből állnak:

 • Vibrációs fej vagy rúd: A vibrációs fej vagy rúd a betonba merül, és vibráló mozgást hoz létre a friss betonban. Ez segít a beton tömörítésében, légtelenítésében és a szórt anyagok összehúzásának elkerülésében.
 • Motor: A betonvibrátorokat motor hajtja meg, amely a vibrációs fej mozgását szolgáltatja. A motor típusa lehet elektromos vagy benzines, attól függően, hogy rendelkezésre áll-e elektromos áram a munkaterületen.
 • Kézi vagy hordozható kivitel: A betonvibrátorok elérhetők kézi vagy hordozható változatokban. A kézi betonvibrátorokat a felhasználó kézzel vezeti, míg a hordozható változatok különböző alakú fejekkel rendelkeznek, amelyeket a betonba lehet helyezni a tömörítés során.

Betonvibrátor használata

A betonvibrátorok alkalmazásai közé tartozik a betonkeverék alapos kifejtése, a légtelenítés és a hólyagok vagy szórt anyagok elkerülése. A megfelelő betonvibrátor kiválasztása a munkafeladattól és az alkalmazási körülményektől függ, például a beton típusától, vastagságától és az elrendezési területtől.

kézi betontömörítő

A kézi betontömörítő (vagy kézi betonvibrátor) egy olyan eszköz, amelyet a friss beton tömörítésére és légtelenítésére használnak. Ezek a berendezések segítenek megszüntetni a légbuborékokat a betonban, amelyek befolyásolhatják a beton szilárdságát és egyéb tulajdonságait. A kézi betontömörítők különböző formákban és méretekben elérhetők, és általában kézi vezérlésűek.

Elektromos vagy benzines meghajtású betontömörítők

A kézi betontömörítők lehetnek elektromos vagy benzines meghajtásúak, attól függően, hogy rendelkezésre áll-e elektromos energia a munkaterületen. Fontos figyelembe venni, hogy a kézi betontömörítők inkább kisebb projektekhez és könnyebb feladatokhoz alkalmazhatók, mivel kézi működtetésükből adódóan nem ideálisak nagy területek kezeléséhez vagy sűrű betonkeverékek esetén. A megfelelő eszköz kiválasztásakor mindig ügyelj az adott feladat követelményeire és a biztonsági előírásokra.

Milyen betontömörítők vannak?

A betontömörítő gépek olyan eszközök, amelyeket a friss beton tömörítésére és sűrítésére használnak annak érdekében, hogy csökkentsék a légbuborékokat és javítsák a beton erősségét és sűrűségét. A betontömörítők különböző típusokban érhetők el a különböző alkalmazásokhoz.

Néhány fontos típus:

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés