Kőzetfúrók, sds fúrószár, sds plus fúrószár

Miért Zákányszerszámház?

A kőzetfúrók olyan eszközök, amelyeket kőzetek, beton és más kemény anyagok fúrására használnak. Az SDS fúrószár (Special Direct System) és az SDS Plus fúrószár speciális befogási rendszerek, amelyek a kőzetfúrókkal kompatibilisek és lehetővé teszik a hatékonyabb és stabilabb fúrást a kemény anyagokban. Íme néhány információ ezekről:

Kőzetfúrókű

A kőzetfúrók olyan fúrószerszámok, amelyeket kőzetek, beton és hasonló szilárd anyagok fúrására terveztek. Ezek a fúrók általában keményfémből vagy más kiváló minőségű anyagokból készülnek, amelyek képesek ellenállni az ilyen anyagok fúrásának kihívásainak. A kőzetfúrók rendelkezhetnek különböző méretekkel és típusokkal a különböző fúrási igények kielégítésére.

SDS fúrószár

Az SDS (Special Direct System) egy olyan rendszer, amelyet főként ütvefúrókhoz és kalapácsfúrókhoz terveztek. Az SDS fúrószárakat ebben a rendszerben használják. Az SDS rendszer különösen gyors és egyszerű befogást tesz lehetővé. Az SDS fúrószárak rendszerint három nyílással rendelkeznek a befogás számára: egy nagyobb középen és két kisebb oldalt.

SDS Plus fúrószár

Az SDS Plus egy továbbfejlesztett változata az SDS rendszernek. Az SDS Plus fúrószárakhoz további előnyök tartoznak, például az erősebb befogás és a kisebb vibráció. Az SDS Plus fúrószárak gyakran alkalmazottak a könnyű és közepesen nehéz kőzetfúrások során.

Kőzetfúró fúrószár

Egy kőzetfúró fúrószárral különféle szilárd anyagokat fúrhatunk, amelyek kemények és nehezen fúrhatóak lehetnek más fúrószerszámokkal. A kőzetfúró fúrószárokat általában a következő anyagok fúrására tervezik:

  • Kőzetek: Kőzetfúró fúrószárokkal hatékonyan lehet fúrni különböző típusú kőzetekbe, például gránit, márvány, homokkő, bazalt és más kőzetek.
  • Beton: Betonfúrásra is alkalmazhatók a kőzetfúró fúrószárok, ideértve a felfröccsenő betont, az erős betonrétegeket és az építőipari szerkezetek betonos részeit.
  • Tégla: A kőzetfúró fúrószárok hasznosak lehetnek a tégla fúrásában is, különösen ha a tégla minőségi vagy tömör.
  • Mészkő: Mészkő és más hasonló anyagok fúrásához is alkalmazhatók a kőzetfúró fúrószárok.

Beton fúrószár

A beton fúrószárak olyan speciális fúrószerszámok, amelyeket beton és más kemény anyagok fúrására használnak. A beton fúrószárak általában keményfémekből vagy más kiváló minőségű anyagokból készülnek, amelyeknek a kőzetek és a betonos részek ellenállnak. Ezek a fúrószárak különféle méretekben és típusokban érhetők el a különböző fúrási igények kielégítésére. Fontos, hogy a beton fúrószárakat megfelelő sebességgel, nyomással és hűtéssel használjuk, hogy hatékonyan és biztonságosan tudjunk fúrni.

A beton fúrószárakhoz általában ütvefúró vagy kalapácsfúró gépeket használnak, mivel ezek az eszközök képesek nagyobb erővel és rezgéssel fúrni a kemény anyagokba. Mivel a beton fúrószáraknak erősebb fúrási követelményeknek kell megfelelniük, fontos, hogy a megfelelő fúrószárat válasszuk a munkavégzési feladattól függően, és mindenkor a gyártó által ajánlott sebességet és hűtést kövessük.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés