Lombszívók

Miért Zákányszerszámház?

Lombszívók olyan eszközök, amelyeket a levelek, kerti hulladékok és egyéb szennyeződések gyűjtésére és eltávolítására használnak. Ezek a gépek általában elektromos vagy benzinmotoros meghajtással rendelkeznek, és lehetőséget nyújtanak a levelek hatékony szívására és összegyűjtésére.

A lombszívók többnyire a következő funkciókkal rendelkeznek:

Szívás: A lombszívók képesek a levelek, fűrészpor és egyéb könnyű hulladékok hatékony szívására. A beépített ventilátorok által létrehozott légáram segítségével a szennyeződések bekerülnek a tartályba vagy zsákokba.

Darálás: Sok lombszívó tartalmaz daráló mechanizmust, amely lehetővé teszi a begyűjtött levelek és hulladékok aprítását. Ez csökkenti a hulladék térfogatát és lehetővé teszi több anyag tárolását a tartályban vagy zsákokban.

Gyűjtőtartály vagy zsákok: A lombszívók általában tartalmaznak egy gyűjtőtartályt, amelyben a szívott anyagot tárolhatjuk. Néhány modellnél pedig cserélhető zsákokat használnak, amelyek könnyen kiüríthetők és újra felhasználhatók.

Levegő irányítása: A lombszívók gyakran lehetővé teszik a levegő irányának vezérlését. Ez lehetővé teszi a pontos célzást és a hatékony szívást a kívánt területen.

Lombszívó használata

A lombszívók segítségével könnyedén összegyűjthetjük és eltávolíthatjuk a kerti hulladékokat, megkönnyítve a takarítást és a kert rendezését. A választékban számos modell érhető el különböző méretekben, teljesítményben és funkciókban, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a megfelelő eszköz kiválasztását az igényeiknek megfelelően.

Lombszívó előnyök:

Az utóbbi 4-5 évben váltak divatossá a lombszívók, amelyek segítségével (a seprűt és lombgereblyét leváltva) gépi erővel takaríthatjuk el a lehullott leveleket. E nagyméretű gépek, mondhatni „porszívók” közös jellemzője, hogy a motortengelyük közvetlenül egy turbinát forgat, amely a nagy teljesítményű légszállítással felszívja a száraz leveleket.

E ponton azonban el is tér a hagyományos porszívóktól, mert a felszívott levelek keresztülmennek a nagy fordulatszámú turbinán, amely összezúzza, szinte megdarálja a hulladék anyagot, így kiváló komposzt alapanyag keletkezik. Az összetört levelek térfogata ezáltal jelentősen csökken!

Lombszívó kiválasztás szempontjai:

Különbség van lombszívó és lombszívó között. Gyakran úgy tűnhet, hogy csak az áruk más, de a gép ugyan az. Pedig a kulcs a részletekben rejlik. Míg az olcsóbb lombszívókban a ventilátor kés műanyagból készült, addig egy komolyabb lombszívó esetében ez a kés fémből készül.

Lombszívó típusok

A lombszívók különböző típusai különböző energiahordozókkal és működési mechanizmusokkal rendelkeznek, hogy különböző kerti és tisztítási feladatokat végezhessenek.

Elektromos lombszívók: Ezek a lombszívók hálózati árammal működnek. Általában erőteljesek és hatékonyak a kerti hulladék összegyűjtésére. Könnyű kezelhetőségűek és rendszerint csendesebbek, mint a benzines gépek.

Akkumulátoros lombszívók: Ezek a lombszívók akkumulátorral működnek, ami nagyobb mozgásszabadságot biztosít, mivel nem szükséges hosszabbítókábelt használni. Kisebb és közepes méretű kertekben hatékonyak, bár általában kevésbé erőteljesek, mint az elektromos vagy benzines változatok.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés