Lemezhajlító gépek

Miért Zákányszerszámház?

Lemezhajlító gépek
 


Lemezhajlító gépek olyan eszközök, amelyeket általában fémlemezek síkosságának, egyenetlenségeinek vagy élek megmunkálásának javítására használnak. Ezek a gépek általában ipari környezetben vagy barkácsolási projektek során találhatók meg.

A lemezhajlító gépeknek több típusa van, és különböző méretűek, kapacitásúak és funkciókkal rendelkezhetnek. Néhány közülük:

Lemezhajlító görgők: Ezek a gépek főleg nagy lemezek hajlítására szolgálnak. A gép hengerpályákkal rendelkezik, amelyeken a lemezt átvezetik, és a görgők mozgatásával a lemez meghajlik a kívánt formára.

Hidraulikus lemezhajlítók: Ezek a gépek hidraulikus erőt használnak a lemez hajlítására. A gépben lévő hidraulikus henger segítségével nyomást gyakorolnak a lemezre, hogy meghajlítsák azt.

Mechanikus lemezhajlítók: Ezek a gépek mechanikus erőt alkalmaznak a lemez hajlítására. A gépben lévő megfelelően elhelyezett mechanikus szerkezetek segítségével a lemezt hajlítóerővel nyomják vagy húzzák, hogy elérjék a kívánt formát.

CNC vezérelt lemezhajlítók: Ezek a gépek a számítógép vezérlésével működnek. A CNC (Computer Numerical Control) rendszer segítségével előre meghatározott programok alapján mozgatják a gép alkatrészeit, hogy a lemezt a kívánt formába hajlítsák.

Lemezhajlító gépek széles körben használatosak az autóiparban, repülőgépgyártásban, építőiparban és más iparágakban, ahol fémlemezeket megmunkálnak és hajlítanak. Az alkalmazások tartalmazhatnak lemezalkatrészek gyártását, acélszerkezetek kialakítását, hűtőszekrények, autóalkatrészek és egyéb fémtermékek gyártását is.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés