Kézi gyorsdarabolók

  Cikkszám 101601620
  Szállítható
  Ezen az áron, már csak: 2 db
  171 900 Ft / db
  Cikkszám 101005491
  Rendelésre
  727 583 Ft / db
  Cikkszám 101006829
  Rendelésre
  929 513 Ft / db
  Cikkszám 101601115
  Rendelésre
  421 513 Ft / db
  Cikkszám 101601114
  Rendelésre
  284 353 Ft / db
  Cikkszám 101005693
  Rendelésre
  324 900 Ft / db

Egy megfontoltan kiválasztott, megfelelő tulajdonságokkal rendelkező kézi gyorsdaraboló a legnehezebb vágási munkát is gyors és hatékony műveletté teszi.

Egyes kézi gyorsdaraboló típusok alkalmas útépítéseknél is, vízhűtéssel és gyémánt vágótárcsával, továbbá a hozzáillő kocsival használva. (A kocsi külön beszerezhető, de sajnos nem minden típushoz biztosítják a gyártók. A kocsi abban is segít, hogy jobban tudj koncentrálni a vágásra, hiszen nem kell a kezedben fognod a gépet, csak a kocsit irányítanod.)

Kézi gyorsdarabolók vízhűtéssel!

A kézi gyorsdarabolókat a gyártók úgy fejlesztették ki, hogy legyen rajtuk egy olyan csatlakozó, amellyel vízhűtést tudunk biztosítani a gép számára. Miért is van erre szükség? Olyan kemény anyagok vágásakor, mint pl.: a beton, a térkövek nagy hőtermeléssel jár a vágás. A vízhűtés ebben segít. Megakadályozza a vágótárcsa felhevülését, javítva ezzel az élettartamát. Pluszban még a keletkező port is megköti, ezzel elősegítve a tisztább, jobban látható munkaterületet.

Kézi gyorsdarabolók felhasználási területe

Ezeket a gépeket jellemzően ipari környezetben használják. Építkezéseket, műhelyekben. Egy kézi gyorsdarabolóval remekül vághatunk különböző fémeket, fém csöveket, zártszelvényeket, illetve, ahogy korábban is említettük már, vízhűtést és a megfelelő gyémánt vágótárcsát használva beton és keményebb anyagok, útburkolatok vágására is alkalmas.

Otthoni környezetben nem igazán választják ezt a gépet, hiszen nagyobb volumenű munkákhoz használják. A kisebb otthoni vágásokat könnyedén elvégezhetjük egy sarokcsiszolóval is. Azonban egy kézi gyorsdaraboló használatához már szaktudásra van szükség! 

Kézi gyorsdarabolók típusai

Végig böngészve az elérhető kézi gyorsdaraboló kínálatot, 2 fő csoportot tudunk megkülönböztetni, melyeket most kifejtünk röviden:

Akkumulátoros kézi gyorsdarabolók

Használatukhoz nincs szükség hálózati áramforrásra, mivel akkumulátorról üzemelnek. Ezek jellemzen kisebb, csendesebb gépek. Ugyanakkor használatunk rendkívül praktikus, hiszen a gyakori helyszínváltoztatások sem okoznak problémát!

Benzinmotoros kézi gyorsdarabolók

Robbanómotorral szereltek, ezáltal figyelni kell a szellőztetésre! Zárt térben nem használhatóak!
Kiválóan alkalmasak épületek csempeburkolatának, illetve kő / beton szerkezetének vágására.

Kézi gyorsdarabolók kiválasztási szempontjai

 • Vágási kapacitás: Megmutatja, hogy milyen mélységben tudunk vágni az adott géppel.
 • Tárcsa átmérő: Megmutatja, hogy mekkora tárcsát tudunk a gépre szerelni. Ennek a tárcsa vásárláskor van nagy szerepe, hiszen, ha túl nagy tárcsát vettünk, akkor azt nem tudjuk a kézi gyorsdaraboló gépünkre rászerelni!

Ez a két tulajdonság összefügg! Minél nagyobb a tárcsa, annál nagyobb a vágási kapacitás!

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés