Asztali csempevágók, vizes csempevágók

Amikor csempevágó gép vásárlására kerül a sor, akkor a döntési folyamat során minden bizonnyal szerepet játszik a munkaeszköz használhatósága, élettartama, energiafogyasztása, teljesítménye. A kiválasztás során azt is fontolóra kell venni, hogy milyen méretű és anyagú csempeék vágásához akarunk gépet.

Vizes csempevágó jellemzői

A vizes csempevágók kialakításuknak köszönhetően kiváló választást jelentenek a nagyobb projektek kivitelezésénél, kimondottan ott, ahol több látszó éllel találkozunk, aminek tökéletesen egyenesnek és esztétikus kinézetűnek kell lennie. Egy ilyen munkaeszköz első ránézésre leginkább egy asztali körfűrészhez hasonlítható. Működés közben a vágás a forgó gyémánttárcsa segítségével történik. A vízhűtés gondoskodik arról, hogy a vágás során magán a csempén ne keletkezzen égés, valamint növeli a gyémánttárcsa élettartamát is!

Vizes csempevágógépekhez víztartály is tartozik, ahonnan egy szivattyú gondoskodik a hűtőfolyadék vágótárcsára való eljutásáról, és ahová a hűtővíz vissza is folyik. Célszerű időnként ezt a tartályt is tisztítani a lerakódásoktól. A tökéletes és precíz vágást konkrét irányvonalakkal segítik elő. A kezdeti, betanulási szakaszt követően, megfelelő gyakorlatot szerezve a vizes csempevágó segítségével a bonyolultabb formák kivágása is megoldható.

Ha a megmunkált anyagok jellegét nézzük, a vizes csempevágóval a keményebb csempe típusok vágása sem jelenthet problémát. Ebben a gép által használt gyémánt vágótárcsa kiemelt szerepet játszik! Továbbá üveg, üveg hatású burkolatok vágásához szintén alkalmasak a vizes csempevágó gépek.

Fontos kiemelni, hogy a hatékony alkalmazáshoz szakértelemre van szükség. Ahogy azt már említettük, az eszköz használatának elsajátításához elegendő időre és gyakorlásra van szükség, de amint ez sikerül, onnantól garantálható a magas minőségű munkavégzés.

Asztali csempevágók

A kereskedelemben kapható csempék, greslapok, mészkő, márvány vagy gránit lapok vágására is kiválóan alkalmazhatók.

A súlyuk kb. 50 kg környékére tehető, vagyis viszonylag könnyű őket mozgatni, az egyik munkaállomásról a másikra áthelyezni. Ezeket a gépeket általában kisebb kivágások esetén szokták használni.

Használatuk könnyű és kompakt, maximális vágási precizitást biztosít, köszönhetően a gép és tartozékai felhasználóbarát kialakításának. Függőleges vágás (90°) a tartófelületen, vagy dőlt helyzetben 90° és 45°-ban. A vágómélység szabályozása minden helyzetben lehetséges.

  Cikkszám 101003083
  Rendelésre
  984 100 Ft / db
  Cikkszám 101004443
  Rendelésre
  299 020 Ft / db
  Cikkszám 101002833
  Szállítható
  Ezen az áron, már csak: 2 db
  316 900 Ft / db
  Cikkszám 101002824
  Rendelésre
  351 250 Ft / db
  Cikkszám 101002837
  Rendelésre
  880 280 Ft / db
  Cikkszám 101003009
  Rendelésre
  836 940 Ft / db
  Cikkszám 101003084
  Rendelésre
  1 200 400 Ft / db
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés