Esztrich keverők, beton szivattyúk

Miért Zákányszerszámház?

Egy esztrich keverő beszerzése megfelelő választás szakemberek számára, akik hagyományos esztrichel végeznek építkezési munkálatokat.

A régi időkben komoly problémát jelentett az, hogy a betont közvetlenül az öntés helyére kellett szállítottani. A régi mesterek kénytelenek voltak saját kezükben hordani vödrökkel vagy talicskával. Szerencsére a tudományos és technikai fejlődés nem állt meg, és most ez a probléma sikeresen megoldódott a különböző típusú betonszivattyúk segítségével. A beton szivattyú használata nemcsak jelentős időmegtakarítást jelent!

Beton szivattyúk működési elve

A dugattyús rendszerek általános működési elve messze nem új, az összes meglévő mechanizmus jelentős része az alapul. Ebben az esetben a dugattyú hátrafelé történő elmozdulásakor a keveréknek egy bizonyos mennyiségét a betonvevőtől beszívja, majd közvetlenül az átvezető hüvelybe nyomja, amelyen keresztül az öntési helyre jut.

A dugattyús egységek mechanikus hajtással vagy hidraulikus rendszerrel működtethetők. Jelenleg az eszközök túlnyomó többségében használják a hidraulikus rendszert. A hidraulika jelentősen nagyobb nyomást biztosít, aminek köszönhetően jelentősen növeli a betonszivattyú teljesítményét.

A helyhez kötött betonszivattyú egy független állomás a szivattyúzás megoldásához. A méret és a kapacitás függvényében nagyméretű ipari létesítményekben és magánépítésben is alkalmazható. A kisebb, könnyebben hordozható betonszivattyúk is nagy kapacitással rendelkeznek, és a nagyobb területeken, magasabb épületeknél is használható.

Esztrich keverőgép

Az esztrich keverőgép egy olyan építőipari gép, amelyet az esztrich, vagyis az építőipari aljzatbeton (vagy kiegyenlítő réteg) keveréséhez használnak. Az esztrich egy kiegyenlítő réteg, amely a födémek és a padlók közötti tér kitöltésére szolgál. A keverőgép segítségével az esztrich keverhető és elkészíthető, majd könnyen elosztható a kívánt helyen.

Ezek a gépek a kiegyenlítő réteg kialakításának folyamatában alkalmazhatók az építőiparban. Az esztrich keverőgépek használata hatékonyabbá és időtakarékosabbá teszi az esztrich elkészítését, különösen nagyobb építési projektek esetében.

Esztrich keverő kiválasztása

  • Vegyes űrtartalom: A keverőgépeknek különböző méretű tartályokkal rendelkeznek, amelyekbe a cementet, homokot, vizet és egyéb esztrich-összetevőket helyezik el a keverés előtt.
  • Keverési mechanizmus: A gépben lévő mechanizmus (gyakran habarcskeverő) a különböző anyagokat összekeveri, hogy homogén esztrich keletkezzen.
  • Hordozhatóság: Az esztrich keverőgépek lehetnek hordozhatók vagy felfüggeszthetők, ami lehetővé teszi, hogy könnyen mozgathassák őket az építési területen.
  • Motor teljesítménye: A gépek motorjának teljesítménye változhat a különböző géptípusok esetében, és ez befolyásolja, hogy mennyi mennyiségű esztrichet lehet keverni az adott idő alatt.
  • Vízadagolás: Néhány esztrich keverőgépnek automatikus vízadagolási rendszere is lehet, ami elősegíti a megfelelő vízhányadosság elérését a keverés során.
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés