Hőmérők

  Elérhető: 1 db
  Szállítható
  153 900 Ft /db
  • -5 000 Ft kupon

  Rendelésre
  36 790 Ft /db
  • -5 000 Ft kupon

  Rendelésre
  43 390 Ft /db

Miért Zákányszerszámház?

Felületi hőmérséklet és nedvesség mérése, hőhidak felderítése az energiaveszteség megelőzése érdekében, valamint penészedésre hajlamos falfelületek ellenőrzése.

Hőmérő előnyök:

Nagy hőtartomány! Van olyan hőmérő, amely képes -50 °C és +1300 °C közötti mérésekre is.

Hol használhatunk hőmérőt?

A hőmérsékletmérő gyors hőmérsékletmérést tesz lehetővé az alábbi helyzetekben is: nehezen elérhető felületek, mozgó vagy forgó alkatrészek, áram alatt álló alkatrészek, vegyszerek, forró tárgyak.

Milyen hőmérők vannak?

Termosztátokkal szemben a digitális hőmérők és az infravörös hőmérők nem kontaktusos mérést végeznek, ami azt jelenti, hogy nem kell közvetlenül érintkezniük az objektummal a hőmérséklet méréséhez.

Digitális hőmérők

Infravörös hőmérők

Hőmérők az építőiparban

Az építőiparban számosféle hőmérőt alkalmaznak különböző feladatokhoz és körülményekhez. Ezek közé tartoznak például:

 • Hőmérők a betonkeverékhez: A betonkeverék hőmérsékletét figyelemmel kell kísérni a keverés és az öntés során. A betonkeverék hőmérők lehetnek hagyományos higanyos vagy digitális hőmérők, amelyeket közvetlenül a keverékbe helyeznek.
 • Hőmérők az aszfaltkeverékhez: Az aszfaltkeverék hőmérsékletének ellenőrzése fontos a megfelelő bevonat minőségének biztosításához. Ehhez általában infravörös hőmérőket használnak, amelyekkel távolságból is lehet mérni a keverék hőmérsékletét.
 • Falhőmérők: A falhőmérők segítségével figyelemmel kísérhető a falak hőmérséklete, ami fontos lehet például hőszigetelés vagy fűtési rendszerek telepítésekor.
 • Padlóhőmérők: A padlóhőmérők segítenek ellenőrizni a padló hőmérsékletét, különösen padlófűtési rendszerek esetén.
 • Környezeti hőmérők: Általános környezeti hőmérők használhatók az építkezésen vagy az építőipari létesítményekben a környezeti hőmérséklet és páratartalom ellenőrzésére.
 • Szárító- és fűtőberendezések hőmérői: A szárító- és fűtőberendezésekhez tartozó hőmérők segítenek ellenőrizni a szárító- és fűtési folyamatokat, például nedves felületek vagy friss festékrétegek szárításakor.

Hővezető képesség mérése hőmérővel

Az anyagok hővezető képessége az, hogy mennyire hatékonyan képesek hőt átvinni vagy átvezetni. Ennek mérése fontos az építőiparban és más iparágakban is, mivel segít megérteni az anyagok hővezetési tulajdonságait, és lehetővé teszi az optimális anyagok kiválasztását különböző alkalmazásokhoz.

Az építőanyagok, például a falak, padlók és tetők hővezetési tulajdonságainak mérése segít megérteni, hogy milyen hatékonyan képesek átvinni a hőt. Ez fontos az épület hőszigetelési teljesítményének meghatározásához és az energiamegtakarításhoz.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés