Akkus fűnyíró teszt: melyik a legjobb?

Akkus fűnyíró teszt: melyik a legjobb?

Teszteltük, hogy melyik akkus fűnyírót érdemes városi, kis, közepes és nagy kertbe választani. Összegyűjtöttük a legfontosabb vásárlási szempontokat is. 


Az akkumulátoros fűnyírók végre felnőttek! Az utóbbi években történt fejlődésnek köszönhetően manapság már teljesen reális alternatíva kábeles elektromos vagy robbanómotoros fűnyíró helyett akkus fűnyírót választani. Ma már nemcsak aprócska, hanem akár 2000 m2-es kertet is simán lenyírhatunk a segítségével. 

A piacon ugyanakkor rengeteg modell közül lehet választani. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat a választáshoz, és az akkus fűnyíró tesztben kiválasztottuk a legjobb akkus fűnyírókat! 

Miért érdemes akkumulátoros fűnyírót választani? 

  • Az akkus fűnyíró legelső előnye, hogy benzinmotoros társaival szemben lényegesen halkabb, így nem kell aggódnunk, hogy felébresztjük az egész környéket. 
  • Súlya sokkal alacsonyabb, ennek köszönhetően hölgyek is kényelmesen tudják használni, és nem kell vesződni a benzinnel sem. 
  • További előnye, hogy semmilyen károsanyag nem keletkezik, ezáltal sokkal környezetbarátabb megoldás. 
  • Végül, a kábeles fűnyírókkal ellentétben nem kell folyamatosan figyelni arra sem, hogy lehetőleg ne vágjuk el a fűnyíró vezetékét. 

Azzal ugyanakkor nem árt tisztában lenni, hogy a legtöbb akkus fűnyíró csak száraz és rendezett gyep nyírására alkalmas. Ha ez problémát jelenthet, akkor válasszunk inkább olyan modellt, amely képes nedvesen is lenyírni a füvet! 

 

Az akkus fűnyíró teszt egyik szempontja a fűgyűjtő kosár mérete

 

Milyen szempontokat vettünk figyelembe az akkus fűnyíró tesztben? 

A fűgyűjtő kosár mérete

A tesztbe olyan akkus fűnyírókat választottunk be, melyek fűgyűjtő kosárral rendelkeztek. Bár a gyűjtőkosár nélküli modellek ára valamivel kedvezőbb, semmiképpen sem éri meg az a pluszmunka, amit a lenyírt fű összegyűjtögetésére kell szánni. 

A fűgyűjtő kosár mérete két szempontból lényeges: 

  • Egyrészt értelemszerűen minél nagyobb a gyűjtőkosár, annál ritkábban kell megállni kiüríteni 
  • Ugyanakkor amennyiben például hölgyek is használnák az eszközt, nem árt tisztában lenni vele, hogy egy megtelt nagyméretű fűkosárnak igen komoly súlya van, ami hölgyeknek problémát jelenthet

Vágásszélesség és vágási magasság

Ha olyan akkus fűnyírót szeretnénk, amivel igazán gyorsan és hatékonyan tudunk dolgozni, akkor mindenképpen fontos szempont a vágásszélesség. Minél nagyobb ez az érték, annál gyorsabban leszünk készen a munkával. Mi a minimum 32 cm-es vágásszélességet ajánljuk, de közepes vagy nagyobb kertekbe inkább a 43-46 cm-es szélesség ideális. 

A vágási magasság mindig attól függ, hogy milyen típusú pázsitot szeretnénk az eszközzel rendszeresen nyírni. A legtöbb modellnél ez az érték tetszőlegesen állítható. 

  • Mekkora az ideális vágási magasság? 
  • Nyáron, nagy melegben sose nyírjuk 5 cm-nél rövidebbre a pázsitot!
  • Az átlagos vágási magasság 3-5 cm között van
  • Ennél rövidebbre csak speciális díszpázsitot nyírjunk! 

A legtöbb akkus fűnyírónál a legalacsonyabb fokozat 2,5 cm-en van. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy sose hagyjuk nagyon megnőni a füvet, de ha megtörtént, akkor nem szabad túl sokat vágni belőle! A teljes hossz maximum harmadát szabad visszavágni, mert a pázsitfüvek a tápanyagok egy jelentős részét a levelekben tárolják, így nagyon megsínylik, ha többet vágunk belőle.

Az akkumulátor

Mint minden akkumulátoros eszköznél, itt is meghatározó az akkumulátor kapacitása. Nincs is kellemetlenebb annál, amikor félbe kell hagyni a fűnyírást, mert lemerült az akku! Szerencsére manapság már csak Lítium-ionos akkumulátor kerülnek piacra, melyek sokkal tartósabbak. 

Az akkumulátor működési ideje modelltől függően 1 és 4 óra között mozog. Az akkumulátor kapacitás mértékegysége Amperóra (Ah), ezért az a szerencsés, ha ez az érték minél magasabb. Ha pedig igazán nagy a kert, célszerű lehet egy pótakkumulátort is beszerezni, hogy még véletlenül se kelljen megszakítani a munkát a feltöltéssel. Ezen kívül érdemes egy pillantást vetni a feltöltési időre is,. Ez jó esetben ugyanis nem haladja meg a 4 órát.

Hangerő 

Ahogy már említettük, általában az akkus fűnyírók megközelítőleg sem olyan zajosak, mint a robbanómotoros modellek. Ugyanakkor előfordul, hogy a zajkülönbség nem kielégítő. Az átlagos modellek zajszintje valahol 94-103 dB között van, ugyanakkor a 94 dB feletti érték meglehetősen zavaró. Szerintünk az ideális érték ezalatt van, ezzel még akár az esti órákban sem zavarjuk a körülöttünk élőket. Sajnos elég kevés az a fűnyíró, ami ennek az értéknek megfelel.

Súly és méret

Az akkus fűnyíró méretei és súlya elsősorban a vágási szélességtől függ. A 43 cm-es vágószélességű modellek jellemzően 20 kg körüliek, és fél méter szélesek. A nagyobb vágószélességű modellek ennél lényegesen nehezebbek lehetnek. A 30 kg körüli súlyú fűnyírókat már igen nehéz lenne a gyepen vezetni, ezért ezek a berendezések általában elektromos kerékmeghajtással rendelkeznek, amely támogatja a mozgást. Az elektromos kerékmeghajtású fűnyírók hátránya, hogy lerövidítik az akkumulátor működési idejét, és az ilyen modellek sokkal drágábbak. 

Biztonság

Mivel az akkus fűnyírót nem szükséges bedugni a hálózatba, sem berántani a motorját, ezért fontos, hogy legyen valamilyen védelem a véletlenszerű bekapcsolás ellen. Ez általában valamilyen kulcs, vagy stift formájában valósul meg, melyet az eszközbe helyezve és elfordítva kell alkalmazni. 

Sajnos ez azonban nem minden modellnél működik megfelelően, ami balesetekhez vezethet, ha a fűnyíró magától megindul. 

 

Legjobb önjáró fűnyíró

Válasszuk úgy önjárós fűnyírót, hogy könnyedén, és hatékonyan haladjunk a fűnyírással.

A leendő fűnyírónkat kiválasztani nem egyszerű, de nem is annyira bonyolult feladat. A döntés azonban alaposan megfontolandó, hiszen nem egy-két alkalomra kell akkus fűnyírót választanunk!
A terület mérete, adottságai a fő szempont. Azzal a tévhittel ellentétben, miszerint az akkus fűnyírók nem bírják sokáig, például a Makita DLM465PG4 akkus önjáró fűnyíró nagy kertek nyírásához is alkalmas akár 1900 m²-ig. Huh, na ez aztán a teljesítmény! Arról már nem is beszélve, hogy a gép 2 darab 18 Voltos akkumulátorral működik, amely biztosítja a megfelelő teljesítményt és a magas üzemórát. Bár a vélemények megoszlanak, de kijelenthető, hogy ez a legjobb önjáró fűnyíró jelenleg, amennyiben az akkus önjáró fűnyírókat vesszük szemügyre!

Az önjáró fűnyírók leginkább összefüggő, lejtős-emelkedős területek esetében nyújtanak kiemelkedőt, hisz helyettünk a fűnyírót a beépített meghajtás viszi előre, így a több órás fizikai munka kevésbé lesz megterhelő, mivel a gép súlyát nem nekünk kell tolni.

 

Akkus fűnyíró teszt: melyik a legjobb?

 

 

Márka

Bár elsőre vonzó lehet olcsóbb, ismeretlenebb gyártó által gyártott akkus fűnyírót választani, de hosszú távon ez nem biztos, hogy a legjobb döntés. Az ismert márkák ugyanis sokkal több erőforrást képesek a termékfejlesztésbe, gyártásba, tesztelésbe fektetni. Meghibásodás esetén pedig könnyebb érvényesíteni a garanciát, és jobb az alkatrész-ellátás is. 

Mi a következő márkákat ajánljuk: 

Makita

Bosch

Dolmar

Dewalt


Akkus fűnyíró teszt - ezek a legjobb akkus fűnyírók
 

Makita DLM432 PT2: az ár-érték győztes

 

Makita DLM432PT2 akkus fűnyíró

 

A Makita akkus fűnyírója egy szuper árú modell, amely nagyobb kertekben is megállja a helyét. A készülék összeszerelése gyerekjáték, a lágyindítás funkciónak és az alacsony rezgésszintnek köszönhetően könnyű használni. 

A kényelmes használatot jelentősen megkönnyíti, hogy az átalakított burkolat miatt kisebb tolóerő szükséges a fűnyíráshoz, a nyírási fokozatok állítása kimondottan könnyű. A két férőhelyes töltő és a szükséges akkumulátorok benne vannak az árban, ennek ellenére ára még mindig nagyon kedvező marad.

Ugrás az ár-érték győztes Makita akkus fűnyíróhoz! 

Bosch CityMower 18 -  városi kertek győztese

 

 

Bosch CityMower 18 akkus fűnyíró

 

 

A Bosch akkus fűnyírójára igaz a mondás, hogy kicsi a bors de erős. Ez a kis kompakt fűnyíró könnyedén lenyír 300 négyzetméternyi pázsitot, egész kicsire lehet összecsukni, és annyira könnyű, hogy egy kézzel is könnyen elbírható. Ezért kitűnő választás városi kertekbe, ahol meg kell birkózni pár lépcsővel. 

Ugrás a városi kert győztes Bosch akkus fűnyíróhoz!

Makita DLM382Z akkus fűnyíró - legjobb kis és közepes kertekbe

 

 

 

Makita DLM382Z akkus fűnyíró

 

Kis és közepes kertekhez ideális a Makita könnyű, állva is elhelyezhető, helytakarékos modellje. A fűnyíró meglehetősen keskeny, mindössze 38 cm szélességű. Kis mérete ellenére egy erős, nagy teljesítményű fűnyíró, amely meglepően nagy területet képes egyszeri töltéssel lenyírni. Az egyszerű összeszerelés után pedig nincs más hátra, indulhat a fűnyírás! A modellhez nem tartozék a töltő és az akkumulátor, ezért magunk választhatjuk ki az igényeinkhez leginkább megfelelőt attól függően, hogy kicsi vagy közepes méretű kertünk van.

Ugrás a közepes kert győztes  Makita akkus fűnyíróhoz!

Makita DLM460PG2 akkus fűnyíró - nagy kertekbe a legjobb

 

 

Makita DLM460PG2 akkus fűnyíró

 

A Makita a nagyobb kertek abszolút győztese. Az állítható fogantyú magasságnak köszönhetően használata mindenki számára kényelmes, a hatalmas gyűjtőzsáknak köszönhetően pedig rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg. A fűnyíró a prémium kategória belépőterméke, ehhez képest ára mégis kedvező. Az egyetlen hátránya, hogy nagy súlya miatt emelkedőn nehezebb tolni.

Ugrás a nagy kert győztes Makita akkus fűnyíróhoz! 
 

Legjobb és legnépszerűbb fűnyíróink!


Cikkszám 101004980
Szállítható
96 650 Ft / db
Cikkszám 101602335
Átvehető
Szállítható
Ezen az áron, már csak: 5 db
37 490 Ft / db
Cikkszám 101006925
Átvehető
Szállítható
74 390 Ft / db
Cikkszám 110000004
Szállítható
91 740 Ft / db
Cikkszám 101004763
Szállítható
Ezen az áron, már csak: 2 db
421 900 Ft / db
Cikkszám 101003097
Átvehető
Szállítható
Ezen az áron, már csak: 4 db
20 890 Ft / db
Cikkszám 101001051
Szállítható
39 290 Ft / db
Cikkszám 101004985
Szállítható
Ezen az áron, már csak: 4 db
202 130 Ft / db
Cikkszám 101004984
Szállítható
Ezen az áron, már csak: 5 db
165 240 Ft / db
Cikkszám 101001053
Szállítható
59 790 Ft / db
Cikkszám 101603843
Szállítható
27 290 Ft / db
Cikkszám 101007020
Szállítható
Ezen az áron, már csak: 1 db
156 900 Ft / db
Cikkszám 101602332
Szállítható
Ezen az áron, már csak: 4 db
135 900 Ft / db
Cikkszám 101603840
Szállítható
116 900 Ft / db
Cikkszám 101001052
Átvehető
Szállítható
Ezen az áron, már csak: 4 db
49 390 Ft / db
Cikkszám 101000901
Szállítható
Ezen az áron, már csak: 2 db
26 590 Ft / db
Cikkszám 101004978
Szállítható
84 890 Ft / db
Cikkszám 101004977
Átvehető
Szállítható
Ezen az áron, már csak: 3 db
61 070 Ft / db
Cikkszám 101006300
Átvehető
Szállítható
Ezen az áron, már csak: 2 db
229 900 Ft / db
Cikkszám 101004758
Szállítható
128 900 Ft / db
Cikkszám 101004194
Szállítható
219 900 Ft / db
Cikkszám 101603967
Szállítható
75 490 Ft / db
Cikkszám 101603892
Szállítható
20 390 Ft / db
Cikkszám 101603990
Szállítható
Ezen az áron, már csak: 1 db
94 990 Ft / db
Cikkszám 101603965
Szállítható
Ezen az áron, már csak: 4 db
151 000 Ft / db
Cikkszám 101002935
Átvehető
Szállítható
Ezen az áron, már csak: 2 db
21 190 Ft / db
Cikkszám 101004147
Szállítható
Ezen az áron, már csak: 2 db
55 190 Ft / db
Cikkszám 101603964
Szállítható
Ezen az áron, már csak: 1 db
203 000 Ft / db
Cikkszám 101004548
Szállítható
Ezen az áron, már csak: 1 db
159 300 Ft / db
Cikkszám 101602048
Szállítható
47 990 Ft / db
Cikkszám 110000008
Szállítható
Ezen az áron, már csak: 1 db
91 360 Ft / db
Cikkszám 101602776
Szállítható
Ezen az áron, már csak: 1 db
249 900 Ft / db
Cikkszám 101004774
Átvehető
Szállítható
Ezen az áron, már csak: 2 db
147 900 Ft / db
Cikkszám 101006936
Szállítható
Ezen az áron, már csak: 2 db
384 900 Ft / db
Cikkszám 101004662
Rendelésre
94 900 Ft / db
Cikkszám 101003371
Rendelésre
48 890 Ft / db
Cikkszám 101603926
Rendelésre
709 752 Ft / db
Cikkszám 101603963
Rendelésre
304 900 Ft / db
Cikkszám 101602886
Rendelésre
144 900 Ft / db
Cikkszám 101003685
Rendelésre
162 900 Ft / db
Cikkszám 101007018
Rendelésre
540 322 Ft / db
Cikkszám 101006488
Rendelésre
1 990 000 Ft / db
Cikkszám 101006485
Rendelésre
425 000 Ft / db
Cikkszám 101006490
Rendelésre
2 570 000 Ft / db
Cikkszám 101006489
Rendelésre
2 100 000 Ft / db
Cikkszám 101001137
Rendelésre
210 000 Ft / db
Cikkszám 101002023
Rendelésre
42 590 Ft / db
Cikkszám 101002022
Rendelésre
28 790 Ft / db
Cikkszám 101000268
Rendelésre
485 000 Ft / db
Cikkszám 101000270
Rendelésre
765 000 Ft / db
Cikkszám 101000623
Rendelésre
390 000 Ft / db
Cikkszám 101002021
Rendelésre
50 790 Ft / db
Cikkszám 101000267
Rendelésre
430 000 Ft / db
Cikkszám 101002036
Rendelésre
35 990 Ft / dbÖsszefoglaló táblázat
 

  

Ár/érték győztes

 

A legjobb kis és közepes kertekbe

 

A legjobb nagy kertekbe

 

A legjobb városi kertbe

Külső

Makita DLM432PT2 akkus fűnyíró

Makita DLM382Z akkus fűnyíró

Makita DLM460PG2 akkus fűnyíró

Bosch CityMower 18 akkus fűnyíró

Modell 

Makita DLM432PT2 akkus fűnyíró

 

Makita DLM382Z akkus fűnyíró

 

Makita DLM460PG2 akkus fűnyíró

 

Bosch CityMower 18 akkus fűnyíró

Maximum terület

270-540 m2

270 - 540 m2

800 m2

300 m2

Vágási szélesség

43 cm

38 cm

46 cm

35 mm

Min. vágási magasság

20 mm

20 mm

20 mm

30 mm

Max vágási magasság

75 mm

75 mm

75 mm

60 mm

Vágási magasság fokozatok

13 

13 

10

3

Mulcsfunkció 

Igen, extra mulcsbetét vásárlásával

 

Extra mulcsbetét vásárlásával

 

Igen, 3 az 1-ben (fűnyírás/fűgyűjtés/mulcsozás)

Nincs
Akku feszültség 

18 V (2 db)

 

18 V 

 

18 V (2db) 

 

18 V

Akku kapacitás 

5 Ah

 

6.0 Ah

 

6.0 Ah

 

4 Ah

Tartozék akku? 

Igen, 2db

 

nincs

 

Igen, 2db

 

igen

Töltőállomás a csomagban 

Igen

 

nincs

 

Igen, 2 db

 

igen

Halk működés 

igen

 

igen

 

Igen, 91 dB

 

igen

Gyűjtőkosár méret 

50 l

 

40 l 

 

60 l

 

31 l

Súly 

16,8 kg

 

14,2

 

27,6 kg

 

9,9 kg

További előmyök 

Kisebb tolóerő szükséges az átalakított burkolat miatt 

Fűgyűjtő telítettség kijelzés

XPT por és cseppálló 

Elektromos fék a maximális biztonság érdekében

Lágyindítás funkció

 

Egyszerűbb fűgyűjtő felhelyezés

Új design

Állva is tárolható 

Lágyindítás funkció

 

XPT por és cseppálló

Könnyen összehajtható tolókar

Szénkefe nélküli motor

Fém kaszaház

Lágyindítás funkció
 

Gyepfésű

Ergoflex rendszerű fogantyú

Gyepfésű

Hatékony Energiagazdálkodási rendszer

A készülék ára
(Változhatnak)
~130 900 Ft~63 790 Ft~204 890 Ft~86 600 Ft

 


Bár az akkus fűnyíró teszt alapján ezek a fűnyírók bizonyultak a legjobbak, érdemes körülnézni kínálatunkba, ahol a fűnyírók széles választéka található!
Válaszd ki a neked megfelelőt Te is!


Ugrás a fűnyírókhoz


 

Ha további kérdéseid vannak nyugodtan vedd fel a kapcsolatot szakértő ügyfélszolgálatunkkal
Mindenbe segítünk!

 

Kapcsolatok:

Kapcsolatok:

Debrecen,
Faraktár út 76.

Tel: +36 30 502 2543
Nyitva tartás:
Hétfő-Péntek: 8:00-16:00
Szombat-Vasárnap: Zárva

Kapcsolatok:

Hajdúszoboszló,
Dózsa György út 24.

Tel: +36 30 937 1486
Nyitva tartás:
Hétfő-Péntek: 8:00-16:30
Szombat-Vasárnap: Zárva

Kapcsolatok:

Derecske, Köztársaság út 30, 4130
Tel: +36 30 517 0735
Nyitva tartás:
Hétfő-Csütörtök: 7:00-17:00 
Péntek: 7:00-16:00
Szombat-Vasárnap: Zárva

Kapcsolatok:

Webáruház elérhetőségei:
Mobil: +36 1 8089567
ertekesites@zakanyszerszamhaz.hu

Ügyfélszolgálat elérhető:
Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Akkus fűnyíró teszt: melyik a legjobb?