Elektromos keskeny szalagcsiszoló

  Cikkszám 101000020
  Rendelésre
  88 390 Ft / db
  Cikkszám 101000021
  Rendelésre
  79 790 Ft / db
  Cikkszám 101602388
  Rendelésre
  165 360 Ft / db

A szalagcsiszolók között különleges helyet foglalnak el az elektromos keskeny szalagcsiszolók, melyek keskeny szalagjukkal, speciális orrszerű szerkezeti kialakításukkal a nehezen hozzáférhető helyek megmunkálására szolgáló célgépek.

Az elektromos keskeny szalagcsiszoló sokkal karcsúbb, mint a megszokott csiszológépek, a szöghajtást tartalmazó rész is kisebb, tehát például a korlátlécek, a nehezen elérhető helyek közé is beférünk vele.

Az anyagleválasztás ugyanakkor jelentős, hála a nagy teljesítményű elektromos meghajtóegységnek, éppen ezért figyelni is kell rá, ne koptassuk túlságosan el a csiszolandó felületet.

Elektromos keskeny szalagcsiszoló felhasználása

Bár anyagonként eltérő szalagokkal találkozhatunk, ezt a csiszológép típust jellemzően famegmunkálásra használják. Azon belül is a nagyobb munkák során, pl. oszlopok, gerendák csiszolásakor találkozhatunk vele.

Mivel nagy az anyag lemunkálás, inkább a durva felületekre ajánljuk. Ugyanakkor mivel ma már számtálan különböző szemcse méretű szalag kapható, ennek a megfelelő kiválasztása mindig a felhasználás függvénye.

Elektromos keskeny szalagcsiszoló kiválasztás

Bár a gyártók számtalan adatot biztosítanak nekünk egy-egy elektromos keskeny szalagcsiszolóról, azt leszögezhetjük, hogy 3 fő tulajdonságot célszerű figyelembe venni a kiválasztáskor:

 •     Szalag szélesség
 •     Teljesítmény
 •     Szalag hosszúság

Fontos tisztában lenni azzal, hogy minél nagyobb és hosszabb egy csiszolószalag, annál nagyobb felületen használható!

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés